Tuotteet

Sängyn osto-opas

Sängyn ostajan opas


Keskimäärin ihminen nukkuu noin yhden kolmasosan elämästään. Nukkuessa aivomme käsittelevät päivän aikana koettuja ja opittuja asioita samalla kun muu keho lepää ja palautuu. Ei ole yhdentekevää, missä ja miten yösi nukut. Lue vinkkimme oikeanlaisen sängyn ostamiseen, jotta saat levolliset, rentouttavat yöunet kehosi parhaaksi.


Valitse sänky omiin tarpeisiisi sopivaksi


Jokaisella meistä on erilainen maku sänkyjen suhteen. Sänky tulisikin hankkia aina omia mieltymyksiä kuunnellen. Patjan jäykkyyden valintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten nukkujan paino, nukkumisasento ja oma tunne patjasta. Kun nämä seikat ovat selvillä, tiedät, kuinka jäykkä tai pehmeä patja sopii sinulle.


Patjan valinnan lisäksi on myös muita ominaisuuksia. Haluatko esimerkiksi muhkean jenkkisängyn, kevyemmän runkopatjan tai kenties sängyn, joka on moottoroitu? Ennen ostoksille lähtemistä olisi hyvä miettiä pääpiirteittäin valmiiksi, millainen sänky sinulla on haussa, jolloin sängyn löytäminen on helpompaa. 


Sängyn kokoa voidaan helposti pitää itsestäänselvyytenä. Usein oletetaan, että yksin nukkuvalle riittää 80–120-senttinen sänky. Ehkä kuitenkin tykkäät nukkua leveästi, jolloin leveämpi sänky on oikea valinta sinulle. 


Jos nukkujia on kaksi, sängyllä on usein leveyttä noin 140–180 cm. Nukkujilla voi olla erilaiset tarpeet: toinen nukkujista pitää pehmeästä patjasta ja toinen jäykemmästä. Parisänkyihin onkin mahdollista saada erilaiset patjan kummallekin puolelle, jolloin kummankin nukkujan omat mieltymykset otetaan huomioon. Vaikka patjat olisivat erilaiset, niiden päälle voi laittaa yhteisen petauspatjan, joka tuo sänkyyn yhtenäisyyden tunnun ja pehmentää mahdollisen eron patjojen välillä.


Sängyn valintaan vaikuttaa myös nukkumisasento. Suurin osa ihmisistä nukkuu kyljellään, vaikka illalla nukahtaisikin jossain muussa asennossa. Lantio ja olkapää asettuvat kyljellä nukkuessa parhaiten, jos patja muotoutuu kehon muotojen mukaan sopivalla tavalla.


Jos etsit sänkyä vieraille, on vuodesohva varteen otettava vaihtoehto. Kurkkaa sivuiltamme vinkkimme sopivan vuodesohvan hankintaan!


Sängyn elinikä


Kaikkein laadukkaimmatkaan sängyt eivät kestä loputtomiin, vaan sängyn keskimääräinen elinikä on noin 15 vuotta. Jos patja on kulunut ja jouset menettäneet kimmoisuutensa, selkä voi oireilla. Tällöin myös unen laatukin usein heikkenee. 


Tiesitkö, että petauspatjan käyttöikä on noin 3-7 vuotta hygieniasyistä? Käyttöikää voit pidentää jopa 10 vuoteen petauspatjan erillisellä suojuksella, joka on helppo pestä pyykkikoneessa. Sijauspatjan päällinenkin on pestävissä. Myös tuulettamalla petivaatteita voit helposti raikastaa sänkyäsi.


Materiaali


Oli sänky minkälainen tahansa, myös niiden materiaaleihin ja alkuperään on syytä kiinnittää huomiota. Sängyn tulee kestää aikaa ja kulutusta yöstä toiseen. Sängyistä on myös löydettävissä allergiaystävällisiä vaihtoehtoja.


Juurikiveltä löydät laadukkaat puurunkoiset sängyt. Lue lisää puurunkoisen sängyn ostamisesta!


Miten valmistaudut sänkykaupoille?Kun lähdet sänkykaupoille, sinun ei tarvitse tietää kaikkea sängyistä. Asiantuntevat myyjämme auttavat mielellään sinua löytämään sopivan sängyn. He ovat ammattilaisia ja osaavat siten neuvoa, mitä sinun tulee ottaa sänkyostoksilla huomioon. Henkilökuntamme on hyvin koulutettu ja tarjoamme sujuvaa asiakaspalvelua. Jos teet ostoksia verkkokaupassamme, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä, jos tarvitset vinkkejä ja apua.


Tykkää meistä facebookissa!

Seuraa meitä instagramissa

Miksi Juurikivi:

- Kotimainen perheyritys
- Yli 60 vuoden kokemuksella
- Edulliset hinnat
- Laaja valikoima
- Tuotteet kotiin tuotuna, myös kasauspalvelu
- Tilaa yhdellä kertaa niin paljon kuin haluat! Maksat kuljetushinnan vain kerran
- Joustavat maksutavat
© Juurikivi 2019 - Toteutus: Tommi Hagelberg