Tuotteet

Nahkasohvan osto ja hoito


Nahkasohvan osto ja hoitoNahkainen sohva on upea kaluste, mutta miten voit löytää juuri tarpeisiisi sopivan nahkasohvan? Entä kuinka saat säilytettyä sen loistossaan vuodesta toiseen? Tässä meidän vinkkimme onnistuneeseen nahkasohvan hankintaan ja hoitoon!


Mihin käyttötarkoitukseen nahkasohva tulee?


Nahkasohvalta vaaditaan huomattavasti vähemmän, jos taloudessa on vain yksi tai kaksi aikuista. Kun lemmikit ja lapset astuvat kuvaan, vaaditaan sohvan kulutuskestävyydeltä jo huomattavasti enemmän. Nahan väri ja laatu kannattaakin valita kalusteen käyttötarkoituksen mukaan. Onko sohva enemmän koristeena satunnaisessa käytössä vai joka päiväisessä, ahkerassa kulutuksessa?


Kun haluat itsellesi ryhdikkään nahkasohvan, on hyvä valita sohvaan paksu nahka sekä sellainen sohvamalli, jossa tyynyt on täytetty tiiviisti. Nahka on luonnontuote, ja se tulee ajan saatossa venymään hieman nahasta riippuen. 


Jos pidät enemmän rennosta tyylistä eikä nahan venyminen haittaa, voit havitella niitä sohvia, joiden nahka on ohuempaa ja jotka ovat pehmeämpiä istua.


Minne nahkasohva kannattaa sijoittaa?


Nahkasta valmistettu kaluste ei viihdy pattereiden läheisyydessä, sillä niiden lämpö voi kuivattaa ja haalistaa sohvan pintaa. Nahkakalusteen ja patterin väliin olisi hyvä varata tilaa vähintään 20–30 cm. Myös ikkunoista sisään tuleva auringonvalo voi ajan saatossa haalistaa nahkasohvaa. 


Miten voit hoitaa nahkasohvaa?


Nahkasohvaa kannattaa hoitaa, niin se säilyy vuodesta toiseen hyvänä.


Nahkasohvan nahka voi naarmuuntua, joten sen käsittely kannattaa tehdä huolella. Nahkasohva on hyvä imuroida mielellään kerran viikossa. Valitse imuriisi pehmeä tekstiilisuulake, jotta imuroinnista ei koidu naarmuja nahan pintaan. Nahkalaadusta riippuen sohva olisi myös hyvä pyyhkiä märällä liinalla puhtaaksi. Nahkasohvien käsittelyyn on myös omia puhdistusaineita, joilla nahkasohva käsitellään kerran tai kaksi vuodessa, mikäli sohvan materiaali sen kestää.


Nahalle tulee aina käyttää sellaisia pesuaineita, jotka ovat erityisesti sitä varten suunniteltuja. Muut pesuaineet saattavat herkästi vahingoittaa nahkapintaa tai kuivattaa sitä. Juurikiveltä löydät myös leather+ecomaster-tekstiilinahalla verhoillut sohvat, jotka ovat hoitovapaita ja kulutusta kestäviä.


Nahkasohvan kulumista ei tarvitse kuitenkaan pelätä, sillä nahkasohva vain kaunistuu vanhetessaan. Luonnollinen ja kaunis nahkasohva on sekä kodikas että tyylikäs. Nahkaiset huonekalut ovat ajattomia ja ajan kuluessa vain entistä mukavampia.


Jos haaveilet nahkasohvasta, löydät upean ja monipuolisen valikoiman nahkasohvia Juurikiveltä! Nahkasohvat ovat kestävä ja loppujen lopuksi myös helppohoitoinen valinta. 


Valitse omaan tyyliisi sopiva perinteinen ruskea nahkasohva, suuri ja näyttävä kulmasohva tai divaanisohva. Kuljetuksen voit jättää meidän huoleksemme, asuitpa sitten missä päin Suomea tahansa. 


Tykkää meistä facebookissa!

Seuraa meitä instagramissa

Miksi Juurikivi:

- Kotimainen perheyritys
- Yli 60 vuoden kokemuksella
- Edulliset hinnat
- Laaja valikoima
- Tuotteet kotiin tuotuna, myös kasauspalvelu
- Tilaa yhdellä kertaa niin paljon kuin haluat! Maksat kuljetushinnan vain kerran
- Joustavat maksutavat
© Juurikivi 2019 - Toteutus: Tommi Hagelberg