Tuotteet

Jenkkisängyn valinta

Jenkkisängyt


Jenkkisänky on makuuhuoneen ja hyvien unien kruunu, ja ne ovatkin suosittu valinta nukkumismukavuuden, tyylin ja ominaisuuksiensa ansiosta. 


Jenkkisänky muodostuu kahdesta erillisestä osasta: runko-osasta ja patjasta, sekä niiden päälle laitettavasta sijauspatjasta. Petauspatjalla viimeistellään sängyn nukkumisominaisuudet. Runko on valmistettu puusta, joka on päällystetty kankaalla. Jenkkisänkyjen rungoissa voi myös olla säilytystilaa joko laatikkoina tai sisäänrakennettua säilytystilaa sängyn alla. Nämä useat päällekkäin kasatut kerrokset tekevät jenkkisängystä mukavan ja suositun valinnan moneen talouteen.


Jenkkisänky yhdelle vai kahdelle?


Sänkykaupoille suunnatessa oletus on, että sängyn koko määräytyy nukkujien määrän perusteella. Se ei kuitenkaan kerro vielä sitä, kuinka paljon nukkujat tarvitsevat tilaa. Toinen pariskunta voi pärjätä 120 cm leveällä jenkkisängyllä, kun toiselle parille sopii parhaiten 160 cm leveä jenkkisänky. Jos etsit sänkyä itsellesi, on hyvä ottaa huomioon myös mahdollisuus, että lähitulevaisuudessa sängyssä nukkuukin kaksi ihmistä. Kun ostat laadukkaan jenkkisängyn, se kulkee mukanasi pitkään!


Jenkkisänkyjen valtti on se, että sen valinnassa voidaan ottaa kahden eri nukkujan mieltymykset huomioon. Toinen osapuoli voi valita itselleen kovemman patjan, kun taas toinen nukkuu paremmin joustavalla, pehmeällä patjalla. Jenkkisänky voidaan muodostaa kahdesta erillisestä runko- ja joustinpatjasta, mutta kokonaisuus saadaan kasaan yhteisellä sijauspatjalla.


Oikean jenkkisängyn valinta


 1. Jenkkisängyn runko

  Alimpana jenkkisängyissä on runko, joka on mahdollista saada joko jousitettuna tai ilman. Jos alarungossa ei ole jousia, sänky on hieman jäykempi. Laadukkaimmat jenkkisängyt on tuplajousitettuja, jolloin sekä rungossa että joustinpatjasta löytyy jousitus. Laadukas jousitus tekee jenkistä tasaisen ja vakaan.

 2. Joustinpatja

  Hyvä patja tukee riittävästi ja auttaa selkää pysymään suorana nukkuessa. Patjan ei tulisi olla liian pehmeä tai liian kova, vaan patjan sopivuutta tulisi miettiä yksilöllisesti. Sängyssä keskimmäisenä oleva joustinpatja kannattaa valita nukkujan painoluokan ja mieltymysten perusteella. Sängynlaidalla istuminen ei vielä kerro, onko sänky selällesi oikea valinta, vaan oikea sänky löytyy testaamalla ja asiantuntevan myyjän avustuksella. 

 3. Petauspatja

  Joustinpatjan päälle sijoitettava petauspatja viimeistelee nukkumisominaisuudet ja tuo ripauksen mukavuutta muhkeaan jenkkisänkyyn. Petauspatja tuo pintapehmeyttä kovemman joustinpatjan päälle ja suojaa samalla joustinpatjaa. Petauspatjoista voit löytää paljon eri vaihtoehtoja: profiloituja vaahtomuovipetauspatjoja, mukautuvia viskoelastisia petauspatjoja sekä pitkäikäisiä luonnonkumisia petauspatjoja.

 4. Jousitus

  Sänkyjä vertaillessa kaikista todennäköisin syy hintojen eroon on jousituksen laatu. Tämän vuoksi on hyvä huomioida tarkkaan, mitä patjojen jousituksesta sanotaan.

  Bonnell-jousitus on perushyvä jousisto, jossa joustimet kulkevat riveittäin spiraalilangalla yhdistettynä. Bonnell-jousisto antaa hyvän tuen, mutta se ei mukaudu hyvin yksityiskohtaisimpiin kehonmuotoihin. Sitä käytetään paljon jenkkisänkyjen ja runkopatjojen alajousituksissa. Bonnell on usein edullisempi kuin muut jousistot.

  Pussijousitetuksessa jokainen jousi on puolestaan pakattu omaan kangaspussiinsa, joissa ne voivat itsenäisesti joustaa tarpeen mukaan. Tästä syystä pussijousitus mukautuu erittäin hyvin vartalon mukaisesti.

  Vyöhykejousitus tukee vartaloa juuri oikeista kohdista yksilön tarpeiden mukaan. Vyöhykejousitus koostuu viidestä tai seitsemästä vyöhykkeestä, jotka myötäilevät hartioita, mutta eivät anna lantion vajota liikaa patjaan. Vyöhykejousituksesta voi olla eniten hyötyä heille, joilla on enemmän ikää tai painoa.


Jenkkisänky on makuuhuoneen ja hyvien unien kruunu. Meillä Juurikivellä on tyylikäs ja monipuolinen valikoima jenkkisänkyjä, joiden joukosta löydät juuri sinun tarpeisiin sopivan mallin ja koon. 


Haluatko nukkua pehmeällä tai kovalla patjalla? Tulisiko jenkkisänkysi koko olla 120x200 cm, 140x200 cm, 160x200 cm, 180x200 cm vai jotain muuta? Toivotko sängyn värin olevan valkoinen, harmaa, musta vai kenties joku muu? Meiltä löydät ne kaikki!


Esimerkiksi Lumo jenkkisängyt ovat kotimaisia laatutuotteita. Mikäli haluat mahdollisimman helpon ja valmiin ratkaisun, valitse jenkkisänkypaketti. Katso myös jenkkisänkyjen tarjoustuotteet sekä näppärät säädettävät moottorisängyt. Suositut jenkkisängyt saat nopeasti ja edullisesti Juurikiveltä kotiinkuljetuksella.Tykkää meistä facebookissa!

Seuraa meitä instagramissa

Miksi Juurikivi:

- Kotimainen perheyritys
- Yli 60 vuoden kokemuksella
- Edulliset hinnat
- Laaja valikoima
- Tuotteet kotiin tuotuna, myös kasauspalvelu
- Tilaa yhdellä kertaa niin paljon kuin haluat! Maksat kuljetushinnan vain kerran
- Joustavat maksutavat
© Juurikivi 2019 - Toteutus: Tommi Hagelberg