Tuotteet

Nojatuolin osto-opas

Nojatuolin osto-opas


Kodin istuimet ovat monenlaisissa rooleissa rentoutumisessa, syömisessä sekä seurustelussa. Tämän vuoksi haluamme neuvoa asiakkaitamme sopivien tuolien ja sohvien ostamisessa. Tässä nojatuolin ostajan oppaassa kerromme erilaisista nojatuolien ja lepotuolien ominaisuuksista sekä opastamme sopivimman tuotteen löytämisessä. Tutustu nojatuolien maailmaan!


Nojatuolin valinta


Nojatuoli on monelle mieluisin rentoutumispaikka kotona. Siinä voi esimerkiksi katsoa televisiota, lukea kirjaa, kutoa tai ottaa vaikka päiväunet. Nojatuolin ja lepotuolin valinnassa tulee muistaa ottaa huomioon niin tyyliseikat kuin istumamukavuus. Vaihtoehtoja on monenlaisia, joten mieti, mitkä asiat ovat juuri sinulle tärkeimpiä.


Nojatuolin istumamukavuus ja kehon tarpeet


Nojatuolia valitessa on tärkeää huomioida kehon tarpeet. Mikäli esimerkiksi selkää kolottaa välillä, voi sopivalla istuimella saada sopivamman asennon. Sen sijaan itselle sopimattomassa nojatuolissa keho saattaa väsyä jo lyhyen istumisen jälkeen. Alla kerromme nojatuolien erilaisista ominaisuuksista, joiden avulla voit pohtia itsellesi sopivinta vaihtoehtoa.


Nojatuolin istuinosa


Nojatuoleissa on erilaisia jämäkkyyksiä ja pehmusteita. Pehmeä nojatuoli on ihana, ja sen syleilyyn on mukavaa istahtaa rentoutumaan. Mikäli kaipaa tuoliinsa enemmän tukea, on jämäkämpi nojatuoli hyvä vaihtoehto. 


Nojatuoleissa ja lepotuoleissa on erilaisia istumaleveyksiä. On hyvä mitata, että tuoli on itselle riittävän leveä, jotta se ei purista käsinojien välissä. Myös nojatuolien korkeus vaihtelee. Mikäli kärsii polvivaivoista tai tuoli tulee seniorin käyttöön, hieman korkeampi tuoli voi olla sopiva vaihtoehto. Lyhyemmälle käyttäjälle matalampi tuoli voi sopia paremmin.


Lepotuolin selkä- ja käsinojat


Nojatuoleissa on erilaisia käsinojia, joista osa on pehmustettuja ja osa esimerkiksi puuta. Myös käsinojien leveys sekä muoto vaihtelevat. Mukavat käsinojat, joissa kädet ovat sopivalla korkeudella, ovat yksi huomioitava asia tuolin ostossa.


Nojatuolin selkänoja voi olla lyhyt tai korkea, ja myös sen kallistuskulma vaihtelee. Selkänojan on hyvä olla riittävän korkea, jotta se tukee myös päätä. Joissakin malleissa, kuten Elise nojatuolissa, on lisäksi valmiina mukava tyynypehmuste pään takana.


Muut nojatuolin ominaisuudet


Osaan lepotuoleista voit tilata myös rahin. Rahi mahdollistaa myös jalkojen mukavan asennon istuessa. Tästä yksi esimerkki on Slimline tv-tuoli. Pyöriviäkin nojatuoleja on olemassa. Esimerkiksi Jippo nojatuolin metallijalka on pyörivä. Nojatuolien joukossa on myös mekanismituoleja. Lue lisää mekanismituolin valinnasta.


Kodin sisustukseen sopiva nojatuoli


Nojatuolin värin voi valita oman sisustuksen mukaan. Monissa tuoleissa, kuten Emma nojatuolissa, kankaan värin voi valita itse monista vaihtoehdoista. Istuinosan materiaalejakin löytyy useita, myös muun muassa lampaankarvaa ja nahkaa.


Erilaisia tyylejä lepotuoleista löytyy kattavasti. Esimerkiksi Havanna Relax nojatuoli on tyyliltään moderni, kun taas Amanda nojatuoli omaa perinteisemmän ulkonäön.


Nojatuolit ja lepotuolit kattavalla valikoimalla


Juurikiven myymälästä tai verkkokaupasta voit hankkia sinulle mieluisan nojatuolin tai lepotuolin edulliseen hintaan. Vaihtoehtoja on paljon, joten perehdy tuotevalikoimaan rauhassa. Mikäli sinulla on lisää kysyttävää tuoleista, ota meihin yhteyttä. Opastamme mielellämme sinua sopivan nojatuolin valinnassa!


Tykkää meistä facebookissa!

Seuraa meitä instagramissa

Miksi Juurikivi:

- Kotimainen perheyritys
- Yli 60 vuoden kokemuksella
- Edulliset hinnat
- Laaja valikoima
- Tuotteet kotiin tuotuna, myös kasauspalvelu
- Tilaa yhdellä kertaa niin paljon kuin haluat! Maksat kuljetushinnan vain kerran
- Joustavat maksutavat
© Juurikivi 2019 - Toteutus: Tommi Hagelberg