Tuotteet

Mekanismituolin osto-opas

Mekanismituolin osto-opas


Me Juurikivellä haluamme auttaa asiakkaitamme hankkimaan kotiin juuri sopivat istuimet, joihin voi olla tyytyväinen vuodesta toiseen. Siksi neuvomme mielellämme tuotteiden valinnassa. Olemme tehneet avuksesi esimerkiksi sohvien osto-oppaan sekä nojatuolin osto-oppaan. Tässä artikkelissa keskitymme mekanisminojatuolin hankintaan liittyviin seikkoihin.


Mekanismituolin valinta


Mekanismituoli on nojatuoli, jota pystyy säätämään itselle sopivaan asentoon. Sitä sanotaankin myös säätötuoliksi. Siinä on mukava vaikkapa lueskella, pelata tai torkahtaa. Mekanisminojatuoleja on olemassa hyvin monenlaisia, kuten tavallisia nojatuolejakin. Tässä mekanismituolin ostajan oppaassa kerromme erilaisista vaihtoehdoista, jotta löytäisit sinulle parhaan tuotteen.


Mekanismituolin ominaisuudet


Mekanismituolin etu on sen monipuolisuus. Sen voi säätää hyvin useaan asentoon, joten mukavuus on taattu. Monet mekanismituolit ovat pyöriviä, eli ne kääntyvät haluttuun suuntaan. Lisäksi osasta tuoleja löytyy keinumisominaisuus. Tällainen tuoli on muun muassa Mango jenkkituoli.


Mekanismituolin säätäminen


Mekanismituoleista löytyy säädettävä selkänoja, jota pystyy säätämään sopivaan kallistukseen ja jopa lähes makuuasentoon. Näin voit vaihdella asentoa mieleiseksesi. Mekanismituoleissa on myös ylös nouseva rahi, joten jalatkin saa nostettua mukavaan lepuutusasentoon. 


Mekanisminojatuolin säätäminen tapahtuu joko manuuaalisesti tai sähkökäyttöisesti. Useisiin vaihtoehtoihin, kuten Delta mekanismituoliin, on valittavissa kaasujousella tai sähköllä toimiva mekanismi. Kaasujousimalleissa tuoli liukuu auki käyttäjän omalla painolla, ja selkänoja toimii kaasujousella. Sähkömekanismi taas toimii moottoroidusti.


Senioreille sopii hyvin mekanismituoli, jossa on mukana nostomekanismi auttamaan tuolista nousemista. Tällainen lisävarustus on saatavilla esimerkiksi Hitti mekanismituoliin sekä Kick mekanismituoliin


Mekanismituolin mukavuus


Mekanismituolin valinnassa kannattaa huomioida omat mieltymykset. Esimerkiksi tuolin pehmusteissa sekä niiden jämäkkyydessä on eroja. Lepotuolin istumaleveyskin on hyvä tarkistaa, jotta tuolissa on itselleen riittävästi tilaa. Käyttäjän pituus voi vaikuttaa siihen, valitseeko korkeamman vai matalamman mekanismituolin.


Käsinojia on muotoilultaan erilaisia, ja osassa on enemmän pehmustetta. Mikäli haluaa pitää tuolilla kädessään esimerkiksi kahvikuppia, voi jämäkämpi käsinoja olla mieluinen. Lisäksi käsinojien korkeus vaihtelee, samoin kuin selkänojankin. On hyvä, jos pääkin saa tuolilla istuessa riittävän tuen. Joissakin malleissa, kuten Togo mekanismituolissa, on korkeussäädettävä ja kääntyvä niskatuki, jonka saa juuri mieleiseensä asentoon.


Mekanismituolin ulkonäkö


Mekanismituolit ovat ulkonäöltään tyylikkäitä, ja niistä voi valita oman kodin sisustukseen sopivimman vaihtoehdon. Myös tuolin koko kannattaa mitata, jota se mahtuu varmasti haluttuun kohtaan huoneessa.


Monen tuolin väri on valittavissa, mutta myös jännempiä kuoseja löytyy. Esimerkiksi Madeleine mekanismituoliin voi valita ihanan kukkakankaan. Lisäksi malleja löytyy nahkalla ja keinonahkalla varustettuina. Tästä esimerkkinä on Avant mekanismituoli.


Mekanismituoli Juurikiven laajasta valikoimasta


Mekanismituolin hankinta on helppoa Juurikiven myymälästä tai verkkokaupasta. Vaihtoehtojen määrä on suuri, joten katsele rauhassa, mikä tuoli sopisi sinulle parhaiten. Neuvomme mielellämme lisää valinnassa. Tutustu mekanisminojatuoleihin, hanki omasi ja aloita rentoutuminen!


Tykkää meistä facebookissa!

Seuraa meitä instagramissa

Miksi Juurikivi:

- Kotimainen perheyritys
- Yli 60 vuoden kokemuksella
- Edulliset hinnat
- Laaja valikoima
- Tuotteet kotiin tuotuna, myös kasauspalvelu
- Tilaa yhdellä kertaa niin paljon kuin haluat! Maksat kuljetushinnan vain kerran
- Joustavat maksutavat
© Juurikivi 2019 - Toteutus: Tommi Hagelberg